Preduzeće SAN MARCO doo je osnovano 26.05.1992. ali je sa radom počelo 01.05.1995.godine – radno – na Praznik rada. Od početka obavljanja delatnosti cilj je bio brza i kvalitetna distribucija robe.

U početku su to bili artikli koji ne iziskuju visoke trasnportne troškove – žvake, lizalice, baterije…, a kasnije smo se opredelili za distribuciju pića, što je i dan danas osnovni segment našeg poslovanja, pre svega HORECA sektor, ali je jedan deo poslovanja orijentisan i na građane kao krajnjeg potrošača, pogotovo u snabdevanju vode u balonima za aparate, kao i dovoženje pića na potrebnu adresu, kada su u pitanju razna porodična slavlja – svadbe, rođendani, punoletstva, Slave…

Uvek smo radili sa privatnim sektorom, što se pokazalo kao teži, ali dugoročno ispravniji put. Nismo koristili tranzicione pogodnosti, već smo mukotrpnim radom stvarali imidž i dobru tržišnu poziciju!

Posle višegodišnjeg lutanja i zakupa manjih magacina, od 2009. godine smo prešli na lokaciju gde se i sada nalazimo, koja nam je omogućila i širenje dotadašnjeg asortimana, kao i veće tržišno učećše.

Od 2017. godine smo i vlasnici poslovno magacinskog prostora od oko 1000 m2.

Sa ponosom kažemo da sa najvažnijim dobavljačima imamo distributerko-partnerske odnose i ugovore, a sa kupcima višegodišnju poslovno-prijateljsku saradnju, koja rezultira u poštovanju lojalnosti i strpljenju prema mnogima koji u određenim trenucima uđu u probleme.

Dobar deo naših kupaca to poštuje, ali naravno da ima i onih koji tu našu tolerantnost i korektnost zloupotrebljavaju, pa smo bili prinuđeni da neka naša potraživanja naplatimo i sudskim putem!